WESTERLAND – De bigband “Frankie goes to …!” gaf een concert tijdens de expositie van schilderijen van cursisten van de Vatropse School. Een mooie combinatie van het beste van twee werelden. Muziek en schilderijen.

Ruim zeventig werken waren opgehangen in de Vatropse School gebouw in Westerland. Marianne van Beek, beeldend kunstenaar en docente, legde aan het begin van de bijeenkomst uit waar de naam van Vatropse School oorspronkelijk vandaan komt. Zij is heel lang geleden begonnen met haar atelier in het buurtschap Vatrop op Wieringen richting Oosterland.

Er werd door de ruim vijftig bezoekers aandachtig geluisterd naar de bigband. Het orkest bestaat uit een kleine 20 personen. De basis wordt gevormd door een 4-koppige ritmesectie (piano, bas, gitaar en drums) en een blazerssectie met 6 saxen, 4 trompetten en 4 trombones. Het geheel staat onder leiding van Frank van Gemert. De trombone speelster zong ook een aantal nummers.

Vooraf en in de pauze van het optreden konden de bezoekers de werken bekijken. Jeroen Rem, voor het derde jaar cursist, had in opdracht een houtskooltekening gemaakt op basis van voorwerpen die in het atelier lagen. De houtskool schets vormde uiteindelijk de basis voor de gekleurde poster van de expositie.

Aafke Kerkhof, al 13 jaar cursist bij de Vatropse School liet haar abstracte werk zien geïnspireerd op het thema ritme. “Ik hou van abstract schilderen. Dat het gewoon uit je hoofd komt wat je doet. Verder is het eigenlijk niet uit te leggen. Dat moet jezelf ervaren” liet Aafke weten.

Al met al een geslaagde expositie weekend. Op naar 2025!

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *