Het team

SchagenPLUS is een nieuw nieuwsplatform dat zich uitsluitend richt op cultuur en politiek in Schagen en haar omgeving. De PLUS staat voor kwaliteit en diepgang van de berichten. Met een positief kritische blik wordt de lokale politiek op de voet gevolgd. De redactie van SchagenPLUS is financieel onafhankelijk en krijgt geen subsidie van de gemeente of inkomsten vanuit reclame van ondernemers.

Met een klein enthousiast team gaan we wekelijks inhoudelijke sterke berichten en videoreportages maken over cultuur en politiek. Volg ons op deze website en sociale media.

Zien wat je bekijkt 2.0

De succesvolle serie ‘Zien wat je bekijkt’ bedacht en gemaakt door beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold en multimedia videojournalist Joop Luten krijgt zijn vervolg bij SchagenPLUS. In korte videobijdragen wordt de kijker meegenomen in de achtergronden van kunst in de openbare ruimte van de gemeente Schagen en Hollands Kroon. Inmiddels wordt ook gewerkt aan wandel- en fietsroutes waarin de beelden en schilderijen met QR codes kunnen worden gevolgd. Een initiatief samen met Cultuurcentrum Loet 10 in Schagen.

Het geweten van Schagen

Friso Teerink, oud raadslid voor Duurzaam Schagen, gaat zijn eretitel “Het geweten van Schagen”, gekregen bij zijn afscheid van de raad in de praktijk brengen bij SchagenPLUS. Hij reflecteert en beschouwt na belangrijke politieke items die besproken zijn in de raad. Vanuit een luie stoel gaat hij in op actuele zaken. Joop Luten is zijn gespreksmaatje.

Schuif aan bij poëzie van … in de Kopgroep Bibliotheek Schagen

Poëzie is een onderbelichte kunstvorm. Joke Kruit, voormalig wethouder cultuur in Schagen weet er alles van. Ze schrijft zelf gedichten. In het programma “Schuif aan bij poëzie van …” gaat zij gedichten onder de aandacht brengen. De Kopgroep bibliotheek medewerkster Lisette Mensonides draagt haar steentje bij met aanbevelingen voor poëzie bundels. Bezoekers van de bibliotheek schuiven aan en laten hun reacties weten of komen ook hun gedicht voorlezen.

Videoportretten

Charlotte de Koomen, ervaren cultuur journaliste in de Noordkop, interviewt lokale beeldende kunstenaars over hun werk en achtergronden. Joop Luten verzorgt het camera- en montagewerk.

Actueel politiek en cultureel nieuws

Joop Luten, met 5 jaar lange ervaring als videoreporter, zit boven op het actuele nieuws op het gebied van politiek in Schagen en cultuur in Schagen en haar brede omgeving. Korte sterk inhoudelijke reportages met kwaliteit is zijn aanpak.