Het team

SchagenPLUS is een nieuwsplatform dat zich uitsluitend richt op cultuur en politiek in Schagen en haar omgeving van Hollands Kroon. De PLUS staat voor kwaliteit en diepgang van de berichten. Met een positief kritische blik wordt de lokale politiek in Schagen op de voet gevolgd. De redactie van SchagenPLUS is financieel onafhankelijk en krijgt geen subsidie van de gemeente of inkomsten vanuit reclame van ondernemers.

Met een klein enthousiast team gaan we wekelijks inhoudelijke sterke berichten en videoreportages maken over cultuur en politiek. Volg ons op deze website en sociale media.

Zien wat je bekijkt 2.0

De succesvolle serie ‘Zien wat je bekijkt’ bedacht en gemaakt door beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold en multimedia videojournalist Joop Luten krijgt zijn vervolg bij SchagenPLUS. In korte videobijdragen wordt de kijker meegenomen in de achtergronden van kunst in de openbare ruimte van de gemeente Schagen en Hollands Kroon. Inmiddels wordt ook gewerkt aan wandel- en fietsroutes waarin de beelden en schilderijen met QR codes kunnen worden gevolgd. Een initiatief van Stichting ‘Cultuur in de Noordkop’ en Stichting ‘Buurthuis Loet 10’ in Schagen.

Het geweten van Schagen

Friso Teerink, oud raadslid voor Duurzaam Schagen, gaat zijn eretitel “Het geweten van Schagen”, gekregen bij zijn afscheid van de raad in de praktijk brengen bij SchagenPLUS. Hij reflecteert en beschouwt na belangrijke politieke items die besproken zijn in de raad. Vanuit een luie stoel gaat hij in op actuele zaken. Joop Luten is zijn gespreksmaatje.

Schuif aan bij poëzie van … in de Kopgroep Bibliotheek Schagen

Poëzie is een onderbelichte kunstvorm. Joke Kruit, voormalig wethouder cultuur in Schagen weet er alles van. Ze schrijft zelf gedichten. In het programma “Schuif aan bij poëzie van …” presenteert zij af en toe enkele van haar gedichten. Medewerksters van de Kopgroep bibliotheek Schagen dragen regelmatig hun steentje bij met aanbevelingen voor poëzie bundels. Ook andere inwoners komen langs om hun gedichten te laten horen.

Meer Kunst met Vrouwen

Charlotte de Koomen, ervaren cultuurjournaliste in de Noordkop, interviewt beeldende kunstenaars die lid zijn van de Kunstkring MEERKunst over hun werk en achtergronden. Joop Luten verzorgt het camera- en montagewerk. Deze 13-delige serie werd gemaakt in aanloop naar de biennale van de Kunstkring in oktober 2023.

Actueel politiek en cultureel nieuws

Joop Luten, met ruim 5 jaar lange ervaring als videoreporter, zit boven op het actuele nieuws op het gebied van politiek in Schagen en cultuur in Schagen en haar brede omgeving. Korte sterk inhoudelijke reportages met kwaliteit is zijn aanpak.