PETTEN – Tien inwoners uit Petten hebben Wet Open Overheid (Woo) verzoeken ingediend bij Burgemeester en Wethouders van de gemeente Schagen over de procedure rondom de realisatie van camperplekken aan Zuiderhazedwarsdijk in Petten. De bewoners willen het naadje van de kous weten hoe het allemaal maar zo kan.

“De inwoners hopen met dit verzoek boven water te krijgen wat de eigenlijke beweegredenen zijn van de gemeente om dit project door te drammen en waarom en hoe de gemeente zich niet gehouden heeft aan de voorgeschreven procedures” laat één van de indieners aan SchagenPLUS weten. “We hopen de gemeente duidelijk te maken dat wij niet willen dat er met ons gesold wordt”.

Naast het Woo-verzoek wordt er nu gewerkt aan het indienen van een bezwaarschrift tegen deze tijdelijke vergunningswijziging omgevingsplan.

In het Woo-verzoek vragen de inwoners openbaarheid in alle communicatie (inkomend, uitgaand, analoog en digitaal, inclusief whatsapp gesprekken en uitnodigingen voor gesprekken en overleggen) die gevoerd zijn over de camperplekken plannen. Het gaat om communicatie door ambtenaren en bestuurders onderling en met alle belanghebbenden. 

Men wil ook weten welke ondernemingen de behoefte hebben geuit om de aanloop van toeristen voor lokale ondernemers op peil te houden zoals in het besluit is genoemd. Men wil ook de cijfermatige onderbouwing voor deze wens hebben.

Verder wenst men documentatie van de gevolgde procedures en de te volgen procedures omtrent het aanwijzingsbesluit en omgevingsvergunning, de ontheffing voor het toewijzen van een camperplaats in een Bijzonder Provinciaal Landschap.

De indieners willen ook inzage in de gemaakte afspraken met de eigenaar-beheerder-gebruiker-aanvrager van Zuiderhazedwarsdijk. Ook willen zij weten wie de vergunningsaanvraag heeft gedaan, op wiens naam de vergunning komt te staan en wie verantwoordelijk is of wordt voor de exploitatie van de camperplaatsen.  

Ook wenst men inzicht in het onderzoek en de resultaten naar de behoefte en haalbaarheid voor het realiseren van een camperplaats en de invloed op de lokale ondernemers in Petten en directe omgeving. 

Ook zijn er vragen over de wijze waarop de gemeente Schagen bestaande kampeervergunninghouders en andere belanghebbenden heeft geraadpleegd om mee te kunnen dingen naar het ontwikkelen van camperplaatsen. De documentatie over initiatieven voor de realisatie van camperplaatsen in het Corfwater en aan de Spreeuwendijk welke niet zijn gerealiseerd moeten openbaar. 

Men heeft ook vragen over de uitbreiding van aanvankelijk 30 naar 60 camperplekken. Men is ook geïnteresseerd naar de overweging van de gemeente om omwonenden en belanghebbenden niet van tevoren te betrekken in de plannen.

Inmiddels zijn de wettelijke vier weken verstreken waarop de gemeente conform de Woo de genoemde documenten openbaar had moeten maken. De bewoners hebben nog niets vernomen van de gemeente.

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *