Anna Paulowna – Het Kunsthuis ‘Steengoed’ uit Anna Paulowna pakt ook dit jaar weer ruim uit op de Kunst10daagse in Bergen. Rob Glas van Kunsthuis ‘Steengoed’ heeft extra aandacht aan het licht gegeven, een doorbraak vanuit de expositie hal naar boven gemaakt. Verder een fraaie ingang en een tunnel naar het achterste gedeelte van de hal waar een foto expositie is.

Ruim 15 kunstenaars tonen hun werk. Rob Glas gaat eerst op bezoek bij de kunstenaars om hun werk te bekijken en of er een klik is tussen hem en de kunstenaar. Dan overleggen ze samen welke kunstwerken getoond gaan worden rekening houdend met de mogelijkheden binnen het gebouw op het complex Min Hallen in Bergen.

Ook beeldend kunstenar Rutger Jan Bredewold uit Haringhuizen staat weer met nieuw werk op  expositie. Op verzoek van Rob Glas heeft Rutger Jan een mobiel gemaakt getiteld ‘Angel of hope’ laat Rutger Jan weten. Ook hangen er nog een paar (nieuwe) schilderijen op de expositie van zijn hand

Nieuwkomer op de expositie is Violaine Jong, fotograaf uit Schagen. Zij is werkzaam als verpleegkundige in de psychiatrie. Maar heeft na een aantal opleidingen op gebied van fotografie de stap gewaagd naar het kunstenaarsschap als aanvulling. Het is haar eerste grote expositie. Zij maakt vooral portretten van mensen en van alledaagse dingen op de straat. “Mensen pakken bijvoorbeeld allerlei objecten in waardoor er een nieuw object ontstaat” vertelt Violaine bij een serie foto’s getiteld ”Ingepakt”.

De belangstelling bij de opening zaterdag 19 oktober was groot. Maar bezoekers kunnen nog terecht tot op zondag 27 oktober. “Wees welkom” is het motto van Rob Glas en zijn vriendin Nadine Jong.

Door Redactie

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *