SCHAGEN – Ruim 300 uitgekozen inwoners uit de gemeente Schagen hebben afgelopen zaterdagochtend op de eerste bijeenkomst van het Burgerberaad 10 thema’s vastgesteld die van belang zijn voor de leefbaarheid in de gemeente Schagen. De thema’s zijn wonen, betrokkenheid, communicatie, veiligheid, groen/natuur, toegankelijkheid, sociale voorzieningen, vrijwilligers, bereikbaarheid en jeugd.

Onder begeleiding van moderator Mirjam de Pagter van de Stichting G1000, de organisatie die het proces begeleidt van Burgerberaad, kwamen in de ochtend aan een groot aantal tafels met inwoners uitgebreid met ambtenaren, raadsleden, ondernemers en vrijdenkers deze thema’s boven tafel. Vlak voor de lunch, toen ook de pers aanwezig mocht zijn, werden de verschillende thema’s goedgekeurd door applaus van de aanwezigen.

Ruim 70 personen van de genodigden waarvan 16 vrijdenkers kwamen niet opdagen voor de bijeenkomst die gehouden werd in het Regius College. “Volgens G1000 is een percentage van 20% van ‘no-show’ (wegblijvers) heel gebruikelijk en we zitten daaronder” liet Kim Kerdijk weten. Kim is Project- en Procesbegeleider Burgerberaad vanuit de gemeente Schagen. Zij was zeer tevreden over de organisatie en opzet van de dag door G1000 en gemeente Schagen.

Tijdens de lunch bleek ook het enthousiasme voor de bijeenkomst van de inwoners. Bij de tien thema’s ontbrak het onderwerp duurzaamheid. Landelijk een belangrijk thema maar kennelijk speelt het niet op lokaal niveau. Burgerberaad deelneemster Ted Kloosterboer uit Kalverdijk-Tuitjenhorn zie daarover. “Het woord duurzaamheid is de hele ochtend niet gevallen. Dat is wel opvallend”.

In de middag, waarbij de pers weer niet aanwezig mocht zijn, werd de verfijning binnen de thema’s besproken en zou er ook nog een eerste peiling plaatsvinden onder de aanwezigen. De uitkomst van de middagsessie blijft dus vooralsnog onduidelijk. Wordt vervolgd.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *