SCHAGEN – Met een gezamenlijke druk op de rode knop werd door wethouders Cor Quint en Puck de Nijs de vernieuwde website meedoen.schagen.nl gelanceerd.

De meedoen regeling geeft groepen met laag inkomen en met kinderen van 0 tot 18 jaar de gelegenheid mee te kunnen doen met sociale, culturele en sportieve activiteiten. Binnen de website kan men op een makkelijk toegankelijke wijze het toegekend kinderbudget van € 350 euro per kind per jaar besteden bij aanbieders.

Er is al een groot aanbod binnen de hele gemeente Schagen op gebied voor cultuur op de site aanwezig (balletles, dansles, tekenen, muziek, theaterworkshop etc). ‘Voor ieder wat wils eigenlijk” vertelt wethouder Puck de Nijs. Ook kunnen cultuurorganisaties zich nog aanmelden als aanbieder. Verder staat de wethouder open voor wensen van gebruikers van de site met betrekking tot het aanbod.

Marloes van Delft uit Dirkshorn vindt de vernieuwde website een stuk makkelijker. Voor haar dochter is interessant om het kinderbudget te besteden aan de bioscoop, Monkeytown en zwemmen. Marloes zou het wel fijn vinden als er ook speelgoedzaken hun diensten aanbieden op de site maar ze is dik tevreden met de mogelijkheden van de website.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *