HIPPOLYTUSHOEF – `Kunst is voor mij eigenlijk vrijheid in grote lijnen. Je kunt je uitdrukken buiten de gebaande paden om. Daar komt het eigenlijk wel op neer” is de mening van kunstschilder Christine Verbiest.

Ze hoopt dat je dat ook terugziet in haar werk. Christine heeft een opleiding gpleiding gevolgd bij schilders als Joost Visser en Constance Wegewijs en de Wackersacademie in Amsterdam. Ze werkt pas sinds kort met olieverf en heeft in de loop der jaren een ontwikkeling doorgemaakt. Christine is preciezer gaan werken, heeft het palet mes ontdekt om losser te werken. In de kleurkeuze kan men met het werk van Christine Verbiest wel herkennen. Bij portretten kiest ze niet voor realistische kleuren maar meer voor gevoelskleuren. Bij portretschilderen moet je wel openstellen voor degene die je schildert vindt Christine. Je moet jezelf terughouden. In een periode van een jaar heeft ze zich intensief beziggehouden met mixed media en collages. Terugkijkend op die periode zijn die werken meer een soort dagboek over dingen die ik heb meegemaakt vertelt Christine. Het is veel persoonlijker werk en toont ook haar kwetsbare kanten. De werkavonden van de Kunstkring Meerkunst zijn voor Christine heel boeiend omdat dan iedereen laat zien wat een ieder bezig houdt. Beoordeling van elkaars werk op de avodnden van de Kunstkring is nuttig en ook moeilijk. Ze heeft meer aan commentaar van een enkeling dan van de hele groep.

Dit was de 6e aflevering van de serie Meer Kunst met Vrouwen.Interview door cultuurjournaliste Charlotte de Koomen. Camera en montage Joop Luten.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *