WIERINGERWERF – “Ik heb van mezelf niet zo veel geduld maar voor stenen wel” is het antwoord dat beeldhouwster Ria Dubbelaar geeft op de vraag van cultuurjournaliste Charlotte de Koomen in de 8e aflevering van Meer Kunst met Vrouwen.

Ria beeldhouwt wekelijks in het atelier van Ted Moelker. Ze heeft ook een eigen ‘boetje’ waar ze beeldhouw workshops geeft. Ze maakt het liefst abstracte beelden. Aan de hand van beeld waar ze nu inmiddels 2 jaar aan werkt legt ze uit welke stappen ze neemt. Ze kijkt eerst naar de vorm van de steen, zet dan lijnen op de steen en beslist op basis van de vormen wat ze zal weghakken. Ze maakt nooit een kleimodel. Ze werkt meestal met Braziliaans of Chinees speksteen. De natuur en de natuurlijk vormen zijn haar inspiratiebronnen. Het beeldhouwwerk van Ria wordt goed verkocht. Ze vindt het een hele eer als mensen werk van haar kopen.

Ria, al jaren lid van de Kunstkring MEERKunst, waardeert de gezellige werkavonden waar de deelneemsters elkaars werk bespreken. Ze wil ook graag kritische geluiden horen over haar werk.

Joop Luten verzorgde het camerawerk en de montage van deze aflevering. Elke week zal een aflevering van één van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring MEERKunst gepubliceerd worden in aanloop naar de biënnale van 6 (opening), 7 en 8 oktober in de Cultuurschuur.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *