SCHAGEN – In de 4e aflevering van ‘Schuif aan bij poëzie‘ twee gedichten over het kustdorp Petten. Eén over de zee. En één over het verlangen naar het oude dorp Petten.

Het laatste gedicht is geschreven door Henny Versteeg die al sedert 1962 in Petten woont. Haar gesprekken met oud Pettemmers waren voor haar aanleiding om het gedicht te schrijven. Henny spreekt zelf liever over rijmpjes die ze schrijft en ook gepubliceerd heeft in twee bundels.

Joke Kruit, die het gedicht over de zee schreef, woont sedert 1963 in Petten met een onderbreking van 1973 tot 1980 in Amstelveen vanwege haar studie. Volgens Joke is het wandelen aan het strand voor veel mensen een ideale manier om het hoofd leeg te maken. Ze heeft daarom een ode aan een wandeling langs de kustlijn van Petten naar Sint Maartenszee geschreven.

De gedichten werden voorgelezen in de Kopgroep Bibliotheek in Schagen. Vindt U het ook leuk om uw eigen gedicht voor een breed kijkerspubliek te laten horen stuur dan een email naar schagenplus@gmail.com en wij nemen contact met u op.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *