HOLLANDS KROON – De vijf genomineerden voor de Cultuurprijs Hollands Kroon 2023 zijn bekend. Het zijn Harmonieorkest de Eendracht, Thalia Muziektheater Hollands Kroon, Cultuur Kring Wieringen, Wieringer Eilandmuseum Jan Lont en het Polders Music Festival.
Het Cultuurplatform Holland Kroon (CPHK) heeft uit 20 aanmeldingen door inwoners van Hollands Kroon deze shortlist vastgesteld. Volgens het reglement voor de Cultuurprijs komen stichtingen, verenigingen, organisaties of individuele personen in aanmerking die een bewezen staat van dienst hebben op cultureel gebied.
Het is nu aan de inwoners om tot uiterlijk 20 mei online hun voorkeur uit te spreken op één van de vijf genomineerden. Hierna gaat een vijfkoppige vakjury de winnaar selecteren. De uitkomst van de keuze van de inwoners telt als een stem mee bij de beoordeling door de vakjury. Via de volgende link kan men stemmen https://cphk.nl/nominatie-cultuurprijs/
“We zijn als CPHK enorm blij dat er weer zoveel organisaties uit het culturele veld genoemd zijn door de inwoners. Verder zijn we trots dat het gemeentebestuur deze prijs heeft ingesteld op basis van ons advies van een aantal jaren geleden.” laat Joop Luten, voorzitter CPHK weten.
Op 14 juni wordt de cultuurprijs, bestaande uit een prijsbedrag van € 5000,–, een certificaat en een cultuur-box ter waarde van € 500,– euro uitgereikt op een feestelijke bijeenkomst in het Vikingschip.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *