KOLHORN – Harmonie De Eendracht uit Kolhorn bestaat 125 jaar en dat viert de vereniging met een feestelijk programma. Het begon afgelopen zondag met de start van een expositie in de Turfschuur.

Een groep enthousiaste leden heeft samen met Tine van Wel, grafisch ontwerper uit Anna Paulowna, de expositie samengesteld. Willie van Haastrecht, speelt al 34 jaar klarinet bij De Eendracht, vertelt dat er van alles te zien is. “Van het begin in 1898 zijn er oude films, originele documenten, kostuums, instrumenten, foto’s in de expositie aanwezig”.

Els Volkers, speelt al 27 jaar contrabas bij de Eendracht, is met anderen ongeveer een half jaar bezig geweest met het verzamelen van de geschikte materialen.  Ook het vaandel, dat op filmbeelden uit 1954 te zien is, hangt nu in de expositie. Het vaandel, waaraan in het verleden de gewonnen trofeeën werden meegedragen, is bij het 100-jarig bestaan gerestaureerd.

Ook andere belangrijke stukken zijn te zien. Zoals de partituur van het muziekstuk “Dies Infernus” dat bij het 110-jarig bestaan is gemaakt vertelt Marianne Jager, die ook al 25 jaar bij De eendracht op klarinet speelt. Ook voor het 125-jarig bestaan is een apart muziekstuk geschreven “Jubilee ouverture”.

Op zaterdag 4 november is er een feestavond in de Laurenskerk van Kolhorn waar De Eendracht samenspeelt met ‘The Visitors’ uit Wieringermeer. Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Reserveren via eendrachtkolhorn@gmail.com

Deze tentoonstelling is nog te zien in De Turfschuur in Kolhorn op 28 en 29 oktober van 12 tot 16 uur. Toegang is gratis.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *