ANNA PAULOWNA (– BERGEN) Het Kunsthuis ‘Steengoed’ uit Anna Paulowna heeft in korte tijd een tijdelijke galerie gerealiseerd in een voormalige bedrijfshal uit 1932 in Bergen ter gelegenheid van de Kunst10 daagse. Een zeer uitgebreide collectie aan kunst is er nog te zien tot en met zondag 29 oktober van 10 tot 18 uur.

Rob Glas van het Kunsthuis kwam toevalligerwijs in contact met Dik Min, eigenaar van het bedrijfsterrein, die hem de kans bood om de hal tijdelijk in te richten als galerie. Daarmee ging een lang gekoesterde wens van Rob Glas en zijn partner Nadine de Jong in vervulling. Maar voor het zover was, moest de hal leeggeruimd en ‘verbouwd‘ worden. Drie dagen voor de opening van de Kunst10daagse waren Rob en Nadine klaar met hun klus.

Beneden en de bovenverdieping hangen en staan werken van meer dan 25 kunstenaars uit de galerie in Anna Paulowna maar ook werken die niet eerder vertoond zijn zoals grote bronzen beelden.

De belangstelling voor de expositie is groot. Er zijn al meer dan tweeduizend bezoekers geweest en over de verkoop hebben Rob en Nadine ook niet te klagen. Rob zou wel weer willen deelnemen aan de volgende Kunst10daagse. Hij heeft ook al het bestuur van de Kunst10daagse het voorstel gedaan om dan een aparte tent te maken waar kinderen met kunst aan de slag kunnen. “Ik zorg voor de docenten en de materialen” is de toezegging die Rob doet.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *