HOLLANDS KROON – Het Flarden project schuift door tot na 2025. Dat laat Annewiep Bloem, één van de initiatiefnemers van Flardenproject aan de redactie van SchagenPLUS weten. “De bottleneck is dat de renovatie van de Afsluitdijk enorm vertraagt en we de dijk niet op kunnen. We hebben nog geen uitsluitsel over wanneer dan wel. Maar 2025 wordt het zeker niet.”

Verder laat ze weten dat de muzikanten van Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon zijn doorgestroomd naar de verenigingen. “Er zitten er heel wat bij Winkels Harmonie, een aantal bij Creona, en ook bij Apollo Den Oever” meldt Annewiep tot slot. Wil je nog eens terugkijken naar Het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon klik dan hier het voor een concertimpressie in de Laurenskerk in Kolhorn waar een veertigtal muzikanten bijeen kwamen om te oefenen onder leiding van dirigent Guus Pieksma.

Flarden2025 is een project dat harmonieorkesten, fanfares en brassbands op de kaart gaat zetten. Muziekverenigingen uit binnen- en buitenland vertolken samen het verhaal van een wereldicoon: de Afsluitdijk. Dat kan natuurlijk alleen maar op de dijk zelf. En met een muzikale compositie van wereldformaat. Een voorproefje van een concert bij Den Oever kun je door hier te klikken nog eens terugkijken.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *