SCHAGEN – Op de open dag van het kunst en cultuurhuis Markt 18 presenteerde cultuurjournaliste Charlotte de Koomen haar eerste kinderboek getiteld ‘Drie kleine eikeltjes” samen met illustrator Bert Tier.

Het boek was tevens een herinnering aan de overleden vriend Wouter Meijer van Bert Tier die de schrijver was van het eerste boek over de eikeltjes dat vier geleden verscheen.

Bert kwam in gesprek met Charlotte op een feestje en zo ontstond het idee voor samenwerking. Bert had de tekeningen al klaarliggen en Charlotte kreeg de vrije hand om de tekst te schrijven. “Het is gewoon een leuk en gezellig boek geworden waarin drie kleine eikeltjes aan het spelen zijn” licht Charlotte toe.

Het schrijven voor kinderen was best nogal een leerproces voor Charlotte. “Wat ik moeilijk vond was hoe lang maak je de zinnen en wel of niet gebruiken van moeilijke woorden” legt ze uit.

Na het voorlezen in Scagon zaal was het tijd om gesigneerde exemplaren te kopen. Ook gaf nog kleine bezoekster haar reactie op het kinderboek.

Het boek is bestemd voor 4-6 jarige kinderen en voor kinderen die net zelf zijn gaan lezen.

Er zijn nog gesigneerde exemplaren te bestellen. Stuur een e-mail naar charlotte@dekoomen.nl Kosten 15 euro per exemplaar inclusief verzendkosten.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *