WIERINGERWERF – “Ik ben heel divers. Ik vind heel veel stijlen leuk. En ik hou ook wel van experimenteren”. Zo omschrijft Afra Koopman haarzelf als het gaat om maken van kunst.

Afra heeft altijd een voorliefde voor tekenen en schilderen gehad. Ze begint met schilderen en aquarelleren bij de Blauwe Schuit in Hoorn. In 1999 begint ze met een opleiding ruimtelijk en schilderen bij Crejat in Alkmaar. Uiteindelijk kiest ze voor schilderen. Het ruimtelijk is toch ook wel terug te vinden in haar schilderijen legt ze uit. Haar favoriete werken zijn die van uitsnijwerk met ‘IKEA’ karton. Haar grootste ontwikkeling is de periode geweest dat ze met het ruimtelijke aan de gang is gegaan.

De Kunstring MEERKunst geeft haar inspiratie en het is de gezelligheid en passie van de groep die haar aanspreken. Afra heeft al wat ideeën voor haar werk dat ze wil maken voor de biënnale van de kunstkring vertelt ze aan cultuurjournaliste Charlotte de Koomen in deze 3e aflevering van ‘Meer Kunst met Vrouwen.

De serie is een idee van Joop Luten van SchagenPLUS, die ook het camerawerk en de montage verzorgde. Elke week zal een aflevering van één van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring MEERKunst gepubliceerd worden in aanloop naar de biënnale van 6 (opening), 7 en 8 oktober in de Cultuurschuur.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *