SCHAGEN – ‘Prachtig gedicht. Het is zo’n beetje de essentie van het leven’ zijn de woorden die Marianne Hagelstein, nu al weer 6  jaar vrijwilligster bij de Kopgroep Bibliotheek Schagen zegt nadat ze het gedicht ‘Blanco’ van Bram Vermeulen heeft voorgelezen. Het gedicht staat in de door haar uitgekozen bundel “Rust!’.

Bram Vermeulen, overleden op 57 jarig leeftijd, was een Nederlandse zanger, singer-songwriter, componist, cabaretier, televisiemaker, topvolleyballer, striptekenaar en kunstschilder. Waarschijnlijk het meest bekend geworden van het duo dat hij vormde met Freek de Jonge “Neerlands Hoop in Bange Dagen”.

Wat maakt poëzie zo aantrekkelijk voor Marianne? “Sommige poëzie doorgrond je direct. Weet je meteen wat het betekent. Maar je hebt ook poëzie die je niet direct snapt. En dan is het leuk om uiteindelijk te begrijpen wat er met een gedicht bedoeld wordt” is haar mening. In haar ogen was Bram Vermeulen een geweldige man, heel veelzijdig. “En hij schrijft uit zijn hart” laat Marianne weten.

Dit is de 12e aflevering van de serie “Schuif eens aan bij poëzie van …”,  een samenwerking tussen SchagenPLUS en de Kopgroep Bibliotheek Schagen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *