HIPPOLYTUSHOEF – Abstractie is kenmerkend voor het vele schilderwerk van Liesbeth Jongema. En kleuren zijn belangrijk in haar werk.

Ze is begonnen in 1998 met “intuïtief schilderen” met olieverf. En vanaf 2002 heeft ze bij de Vatropse School van Marianne van Beek andere technieken geleerd. Eerst even met aquarel en daarna met acryl. Daar werd haar werk elke keer besproken en daar heeft Liesbeth veel van geleerd.

“Schilderen is ontspanning en lekker bezig zijn” laat Liesbeth Jongema weten. Ze schildert heel veel. Haar woonkamer staat ook vol met werken.

De Kunstring MEERKunst is belangrijk voor haar. “Je hoort bij iets, je krijgt van de andere mensen feed-back en je spreekt met elkaar over dingen” vertelt Liesbeth.

In de tweede aflevering van de serie ‘Meer Kunst met Vrouwen’ vertelt ze aan cultuurjournaliste Charlotte de Koomen over haar aanpak bij een van de abstracte schilderijen. Exposeren vindt ze leuk en ze kan goed met kritiek omgaan.

Een schilderij naar aanleiding van het 9-11 gebeurtenis is ze het meeste trots op. Het schilderij, gebaseerd op krantenberichten, was een ‘opdracht’ vanuit de kunstkring. Het werk was in 14 dagen klaar.

De serie ‘Meer Kunst met Vrouwen’ is een idee van Joop Luten van SchagenPLUS, die ook het camerawerk en de montage verzorgde. Elke week zal een aflevering van één van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring MEERKunst gepubliceerd worden in aanloop naar de biënnale van 6 (opening), 7 en 8 oktober in de Cultuurschuur.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *