SCHAGEN – De uitdrukking beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald is volgens Friso Teerink van toepassing op de besluitvorming in het afgelopen jaar over het éénrichtingsverkeer in de Thorbeckestraat.

Er was met bewoners uit de Thorbeckestraat overeenstemming bereikt over éénrichtingsverkeer van noord naar zuid en een verbod op vrachtwagens. Maar tot veler verbazing kwam in de raad van februari 2022 de VVD gesteund door CDA en Seniorenpartij met een amendement om het om te keren. Eénrichtingsverkeer van zuid naar noord. En een meerderheid van de gemeenteraad steunde het amendement.

Wethouder Hans Heddes liet een jaar niets van zich horen tot februari 2023 waarbij bleek dat hij het aangenomen amendement niet wilde uitvoeren. CDA en Seniorenpartij gingen alsnog akkoord met een éénrichtingsverkeer van noord naar zuid. Is deze ommezwaai kiezersbedrog? Beschadigt dit het vertrouwen in de politiek? Friso geeft in deze zesde aflevering van het ‘Geweten van Schagen’ hierop zijn reflecties. Het komt allemaal omdat er geen duidelijke visie is op hoe het verkeer in het centrum van Schagen zou moeten zijn is zijn mening.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *