SCHAGEN – Het is een brevet van onvermogen van de coalitiepartijen (CDA, PvdA, JessLokaal en Seniorenpartij) dat er twee strategische portefeuilles zijn ondergebracht bij burgemeester Marjan van Kampen is de opinie van Friso Teerink in zijn 8e aflevering van het ‘Geweten van Schagen’.

Friso maakt de balans op van één jaar beleid van het huidige college. Het recente vertrek van de te licht bevonden wethouder Cor Quint van de Seniorenpartij wordt door hem gememoreerd.

Friso verbaast zich over dat een hele grote batterij aan ambtenaren aanwezig is bij een raadsvergadering. Wethouders moeten zich politiek verantwoorden maar kennelijk hebben de wethouders ook ondersteuning nodig bij hun dossierkennis.

Friso vindt het vooral opvallend dat de portefeuille financiën beheerd wordt, weliswaar tijdelijk, door de burgemeester. Het verontrust hem dat de huidige coalitie geen enkel probleem heeft gehad om deze strategische portefeuille financiën over te dragen aan de burgemeester. Die kan daarop niet politiek afgerekend worden want de burgemeester is benoemd door de Kroon. “Ik vind dat een brevet van onvermogen van de huidige coalitie” stelt Teerink. Ook de strategische organisatie portefeuille had bij de coalitievorming nooit moeten gaan naar de burgemeester vanwege dezelfde redenen is zijn mening.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *