SCHAGEN – Wethouder voor Economie en Wonen Simco Kruijer van JessLokaal maakte volop reclame voor de sportschool Fit4lady toen de eerste palen voor het nieuwe appartementencomplex ‘De Tramhalte’ in de grond werden geslagen. Simco vertelde op camera voor Noordkop Centraal vol trots over zijn eigen helm en laarzen met daarop het logo van de sportschool Fit4lady, van een voor hem welbekende lokale onderneemster.

SchagenPLUS heeft aan burgemeester Marjan van Kampen gevraagd als portefeuillehouder integriteit of dit toegestaan is binnen de gedragscode voor bestuurders zoals vastgesteld in de gemeenteraad Schagen. En zo niet, welke maatregelen genomen gaan worden om dit te voorkomen. En wat haar mening was over deze handelswijze.

Marjan van Kampen reageert als volgt: “Het is terecht opgemerkt dat dit niet handig is. Als bestuurder van de gemeente moeten we dit voorkomen. Natuurlijk is dit niet toegestaan”. Marjan van Kampen geeft aan dat zij wethouder Kruijer hierop zal wijzen en hem zal vragen om hier in vervolg rekening mee te houden”. De burgemeester sluit haar reactie af met de opmerking “Onze wethouder kennende zal hij hier zeker op gaan letten”. Ook wethouder Simco Kruijer laat SchagenPLUS inmiddels weten zich aan te sluiten bij de woorden van burgemeester van Kampen. Kruijer: “Mij werd, in tegenstelling tot andere keren, gevraagd zelf laarsen en een helm mee te nemen om me te kunnen vervoegen op de bouwplaats. Dit waren de enige die ik voorhanden had. Dit had ik anders moeten regelen. Uiteraard zal ik hier een volgende keer rekening mee houden.”

(Foto’s afkomstig uit video Noordkop Centraal )

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *