SCHAGEN – Na 2 uur stemmen door 120 overgebleven deelnemers aan het Burgerberaad Schagen werden van de 57 beslispunten in 16 thema’s rondom ‘Leefbaarheid in Schagen’ 49 beslispunten aangenomen. Gemiddeld was 66% van de stemmers voor de aangenomen beslispunten. Het Burgerakkoord is daarmee definitief vastgesteld.

Het was een lange zit in de middag voor zowel de deelnemers als voor Marjan van Kampen, burgemeester van Schagen, die voorzitter was van het stembureau. De stemming werd uitgevoerd via een App op de mobiele telefoon of tablet van elke deelnemer ontwikkeld door G1000, de organisatie die het hele Burgerberaad Schagen heeft begeleid. Het burgerakkoord met daarin alle aangenomen voorstellen zal in de raadsvergadering aan de gemeenteraad worden aangeboden.

In de ochtend gedeelte van de bijeenkomst hadden de deelnemers de gelegenheid gehad om hun voorstellen aan elkaar toe te lichten. Er konden dan ook nog vragen gesteld worden om helder te krijgen wat het voorstel inhield. Overigens was de pers voor die bijeenkomst niet uitgenodigd.

Mirjam de Pagter, procesbegeleider burgerberaad namens G1000, was tevreden met de inspanningen van de deelnemers. Ook Kim Kerdijk, projectmanager Burgerberaad gemeente Schagen, heeft het hele proces als inspirerend ervaren. “Het is zo mooi om te zien, De verbintenissen die zijn gelegd, de ideeën die zijn opgedaan, het luisteren naar elkaar. De betrokkenheid. Je krijgt er gewoon energie van” laat Kim weten. Zij zal straks ook nog een voorstel maken hoe het burgerberaad verder ingezet kan worden binnen de gemeente. Ook burgemeester van Kampen, die vol lof was over G1000 en inzet inwoners, ziet mogelijkheden voor een ‘burgerberaadje’ in dorpen indien het nodig zou zijn.

Er komt ook nog een evaluatie van het Burgerberaad Schagen liet Kim Kerdijk doorschemeren maar wanneer en hoe was nog niet duidelijk. De redactie van SchagenPLUS zal in de komende dagen een evaluatie publiceren op basis van ervaring en uitkomst van het Burgerberaad proces.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *