WIERINGERWERF – Anneke van der Made is een veelzijdig schilder die zich laat inspireren door het wad, tulpen en dieren. Ze heeft inmiddels een omvangrijk oeuvre gecreëerd met toepassing van meerdere technieken en materialen. Krachtig zijn haar sterk uitvergrote realistische tulpen op grote doeken.

In de eerste aflevering van de serie ‘Meer Kunst met Vrouwen’ vertelt ze aan cultuur journaliste Charlotte de Koomen over de ontwikkeling die ze heeft doorgemaakt in de afgelopen 25 jaar. Aan de hand van een zelfportret, een schilderij met grote tulpen en een abstract werk vertelt Anneke over haar werk en de passie voor het schilderen.

Bij het abstracte doek werkte ze met papier, klei, zand en verf. Ze gaat dan intuïtief te werk en de vormen ontstaan vanzelf. Ze laat zich sterk leiden door het gebruikte materiaal en kleuren. Bij het schilderen van de tulpen heeft ze een ontwikkeling doorgemaakt. “Ik heb ze altijd wel vaak uitvergroot, maar het blad is mooier en complexer geworden” aldus Anneke. Een zelfportret is ontstaan naar aanleiding van een paar muurschilderijen die Anneke gemaakt heeft.

Anneke van der Made heeft geen moeite met opmerkingen over haar werk die eventueel tijdens de werkavonden op de Kunstkring ‘MEERKunst’ in Wieringerwerf gemaakt worden. De Kunstkring is voor haar belangrijk. “De prettige sfeer, de harmonie en ook het leren van elkaar” zijn belangrijke kenmerken van de Kunstkring volgens Anneke van der Made

De serie ‘Meer Kunst met Vrouwen’ is een idee van Joop Luten van SchagenPLUS, die ook het camerawerk en de montage verzorgde. Elke week zal een aflevering van één van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring MEERKunst gepubliceerd worden in aanloop naar de biënnale van 6 (opening), 7 en 8 oktober in de Cultuurschuur.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *