SCHAGEN – ‘Dut land’ staat in de bundel ‘Op de wind’ met Westfriese gedichten van Ina Broekhuizen-Slot. Het is de aanbeveling van Liesbeth Groot van de Kopgroep Bibliotheek Schagen in de 11e aflevering van ‘Schuif aan bij poëzie ….’.

Liesbeth Groot werkt al meer dan 40 jaar in de bibliotheek. De Westfriese taal ligt haar zeer aan het hart. Haar familie komt uit West-Friesland en ze woont in Wognum. Elke dag gaat ze op de fiets naar bibliotheek in Schagen. “Dan slinger ik door het mooie West- Friesland van kerk naar kerk en daar heb ik een mooi gedicht bij gevonden van Ina Broekhuizen-Slot” vertelt ze enthousiast.

Ina zet zich enorm in voor het Westfriese dialect en was al vroeg geïnteresseerd in taal en toen ze rond 1980 naar Wognum verhuisde gaf ze zich op voor de cursus “Wat doen we met ons Westfries?”. Vanuit deze cursus zijn er schrijfgroepen ontstaan, is de stichting Creatief Westfries opgericht, zag het tijdschrift Skroivendevort het licht en zijn er boeken verschenen met de titel “Zuks moet je opskroive”. Bij veel van deze activiteiten was Ina betrokken.

Voor Ina staat de Westfriese taal dicht bij mensen en raakt het aan de kern.  Ondertussen heeft Ina tal van verhalen, gedichten en bijdragen voor de Westfriese kalender geschreven. Ook schreef ze enkele muzikale toneelstukken. Daarnaast heeft Ina ook een vijftal romans op haar naam staan.

(Foto Ina Broekhuizen-Slot afkomstig website westfriesland.nl)

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *