SCHAGEN – Beeldend kunstenaar en fotograaf Anno van der Heide uit Tuitjenhorn overhandigde een exemplaar van haar zojuist verschenen fotoboek Keep on Rockin’ aan wethouder Puck de Nijs.

Een boek met rauwe en ongepolijste beelden van de Nederlandse rock-’n-roll-scene. De realisatie van het boek was mede mogelijk door een bijdrage uit het cultuurfonds dat door de Kunst en Cultuur Advies Commissie (KCARS) wordt beheerd.

De realisatie van het boek is een lange weg geweest voor Anno. Zij heeft jarenlang de rock ‘n roll subcultuur in Nederland gevolgd. Steeds teruggaan, vertrouwen winnen van de mensen was de strategie die Anno volgde. Ze vindt contact maken belangrijk en dat je toestemming krijgt voor het maken van de foto’s. Anno keek in de rock ’n roll scene voortdurend rond om te ontdekken wat interessant was om te fotograferen.

Uitgeverij Lecturis wilde wel een boek uitgegeven van haar omvangrijke fotowerk. Een grafisch vormgever heeft een mooi thematische beeld bedacht voor het boek.

De zoektocht naar manieren om de financiering rond te krijgen, was een lastige en langdurige onderneming. Het boek is bestellen in de boekhandel. Omvang: 96 pagina’s, hardcover (24 x 30 cm), ontwerp Marc Koppen, winkelprijs: €30,- en ISBN 978 94 6226 404 5.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *