BURGERBRUG – Op zondag 12 februari is de meesterlijke accordeonist André Vrolijk de tweede gast in de serie Winterjazz-concerten in de OldSkoel in Burgerbrug. André Vrolijk wordt muzikaal begeleid door de OldSkoel Jazzband.

Amsterdammer André Vrolijk is inmiddels de vierde generatie, die beroepsmatig accordeon speelt. Op 8-jarige leeftijd begon André met accordeon les bij Coen van Orsouw. Na zijn middelbare schoolopleiding is hij in 1980 bij zijn vader in het bekende Amsterdamse café ‘De Vrolijke Noot’ gaan spelen. In 1988 begon hij een klassieke opleiding aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, waar hij in 1993 afstudeerde.

André speelt sindsdien in talloze ensembles en in diverse stijlen. Van Amsterdamse levensliederen tot musettes, van tango en jazz naar Latin. In 2000 won het ‘Concours de la chanson’ in de Kleine Komedie in Amsterdam. Met het tango-orkest van Danny Malando maakte hij de cd ‘Olé tango’. André speelde met het Metropoleorkest en met de Toppers, is muzikaal leider van het bekende Zwanenkoor in Amsterdam en werkt regelmatig mee aan radio- en tv-uitzendingen.

André Vrolijk wordt tijdens het concert op 12 februari a.s. begeleid door de OldSkoel Jazz Band bestaande uit Ernst Rijkers (piano), John Ligtenberg (gitaar), Dick Visser (contrabas) en Ab Helsloot (slagwerk).

Het Winterjazz-concert begint om 11.00 uur en zal ruim een uur duren (geen pauze). De OldSkoel is vanaf 10.30 uur geopend en er is koffie/thee en gebak te verkrijgen. De toegangsprijs voor dit concert is 10 euro p.p. Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar via www.oldskoel.nl De OldSkoel is de culturele ontmoetingsplek van Burgerbrug en verre omstreken en bevindt zich aan de Grote Sloot 116a in Burgerbrug.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *