KOLHORN – Het ‘Koor van mooie vrouwen’ is van start gegaan bij de opening van de thema expositie ‘Vrouwen van Kolhorn’ in de Turfschuur. Het koor, bestaande uit 11 vrouwen, zongen verschillende strijdliederen. Het initiatief voor het koor is ontstaan in de Buurtkamer van Kolhorn.

“We hebben aan vrouwen gevraagd wat zou ze graag zouden willen en waar ze naar toe zouden gaan. En daar kwam uit naar voren dat er behoefte is aan een koor” vertelt Nel Groet. Vanaf januari 2024 is men begonnen met oefenen. De liedjes, die allemaal een strijdvaardig feministisch tintje dragen, zijn onder meer afkomstig uit het liedjesboek ‘Sara je rok zak af’. “Dat past ook wel bij van oudsher rooie dorp Kolhorn met strijdbare vrouwen” laat Nel weten. Liedjes als ‘Wij zijn nu sterke vrouwen’, ‘Er is een land waar vrouwen willen wonen’ en ‘Hannie Schaft’ werden gezongen.

Er is veel talent in het koor. “We hadden voorheen een zangvereniging in Kolhorn. Enkele oud-leden en ook veel nieuwkomers onder de bewoners van de Nieuwe Streek zijn toegetreden tot het koor” legt Nel Groet uit. Greetje van Roon is begeleidster van het koor. Herman Koopman ondersteunde het koor op accordeon.

Overigens zijn in de toekomst ook mannen van harte welkom om toe te treden tot het koor. In de toekomst zal het koor nogmaals optreden in de Turfschuur en op een aanstaand evenement ‘Heel Kolhorn maakt muziek’ in oktober in samenwerking met de Buurtkamer van Kolhorn.

Interesse om mee te zingen stuur dan een bericht naar buurtkamerkolhorn@gmail.com of bel met 06 10905256.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *