SCHAGEN – De beeldvormende vergadering op 6 februari van de gemeenteraad over de voortgang van de ambtelijke organisatie ontwikkelingen van de gemeente Schagen wordt achter gesloten deuren gehouden. Pers en toehoorders zijn niet welkom. Dat is het besluit dat burgemeester Marjan van Kampen tevens portefeuillehouder ‘Bedrijfsvoering’ heeft genomen.

In de vergadering van het presidium op 24 januari werd door een aantal politieke partijen gemeld dat zij signalen hebben opgevangen over het op de tocht staan van arbeidsplaatsen in de gemeentelijke organisatie. Burgemeester Marjan van Kampen gaf aan om zeer voorzichtig te zijn met het noemen van getallen zolang onderbouwing ontbreekt. Het zou onnodig onrust veroorzaken.

Op de agenda van de raad, vermeld op website raadzaamschagen.nl, stond toen nog de voortgangsvergadering ambtelijke organisatie ontwikkelingen aangekondigd. Recent is deze aankondiging van de vergadering van de site verdwenen.

Navraag door het politiek online nieuwsplatform SchagenPLUS leverde de volgende reactie op van de burgemeester Marjan van Kampen: “Als we praten met raadsleden over onze organisatie doen we dit in de beslotenheid van onze raad. We nemen geen besluiten want dat doen we in de openbaarheid maar we willen de raad ook de gelegenheid bieden om hun vragen te stellen en als dat over de organisatie gaat doen we dat eerst intern. Een volgende keer is de pers weer van harte welkom”.

En in aanvulling op de vraag op welk artikel van welk reglement dit besluit om niet openbaar te vergaderen is gebaseerd laat Marjan van Kampen weten: “ We hebben inderdaad afspraken hierover gemaakt maar een enkele keer maak ik daar een uitzondering op. Als het over onze organisatie gaat bijvoorbeeld. Datum en onderwerp is bekend maar ik heb de keuze gemaakt om dit vertrouwelijk te bespreken. Raadsleden maken natuurlijk zelf de keuze of ze daarbij aanwezig zijn”.

Dus is het nu aan de raadsleden of zij het besluit van de burgemeester zullen volgen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *