SCHAGEN – Friso Teerink beschouwt na de gevolgen van de EU-verkiezingsuitslag Schagen op de lokale politiek. De grote winst van de PVV in Schagen ziet hij vooral als een uiting van onvrede van inwoners op het gemeentelijk beleid.

Naar zijn mening sorteert het CDA nu al voor door de opkomst van de BBB door Debby Burger, die de agrarische sector vertegenwoordigt binnen het CDA, nu naar voren te schuiven als fractievoorzitter. Wim Vonk treedt terug en Menno van Oerle, die plaatsvervangend fractievoorzitter is, wordt gepasseerd.

Verder heeft Friso Teerink in deze 12e aflevering van de videoserie het ‘Geweten van Schagen’ niet veel vertrouwen in de goeie afloop van de samenwerking tussen GroenLinks en PvdA op lokaal Schager niveau. Groen Linkser Lambert Riteco, die zijn politieke loopbaan overigens begonnen is bij de Communistische Partij Nederland en daarna kortstondig bij de SP zat, staat heel anders in de politieke arena dan fractievoorzitter Vera van Vuuren van de PvdA. “De persoonsverschillen zijn veel te groot. En die persoonlijke factoren hebben nog steeds een hele grote invloed op de lokale verkiezing en politiek.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *