KOLHORN – In de Laurenskerk in Kolhorn kwam een veertigtal muzikanten bijeen om te oefenen als het Nieuw Talent Orkest Hollands Kroon onder leiding van dirigent Guus Pieksma. Hij en Annewiep Blom, afkomstig uit Friesland, zijn de initiatiefnemers van nieuw talent orkesten in heel Nederland.

In Hollands Kroon is het orkest gerealiseerd in samenwerking met  acht muziekverenigingen (Samen Voorwaarts, Apollo, Harmonie De Eendracht, Winkel’s Harmonie, Creona, Niedorps Fanfare, Breez Harmony en Wieringerwaard).

“Met Nieuw Talent Orkest maken we volwassenen enthousiast voor een instrument, voor samen muziek maken en uiteindelijk voor de vereniging” legt Annewiep uit.

Het project beslaat 10 weken. Men begint vanaf nul en er wordt toegewerkt naar het slotconcert. Volwassenen is eigenlijk een doelgroep die de verenigingen nog niet zo onderkennen. “Er zijn heel veel volwassenen die muziek willen maken. Die een droom hebben om muziek te maken of die vroeger hebben gespeeld en dat weer willen oppakken” aldus Annewiep

Beginners worden geholpen door ervaren hulpmuzikanten van de verenigingen die ook in het orkest spelen. Men leert stap voor stap op het instrument naar keuze te spelen. Door het samenspelen gaat dat proces veel beter en sneller.

De ervaring leert dat de nieuwe talenten na de 10 weken doorwillen. Dat geldt in ieder geval ook voor Cock Noordermeer, Mieke Reitsma-Hioolen, Annemiek Borsma en Siska Pronk die het gezamenlijk spelen in het orkest bijzonder leuk vinden.

Het Nieuw Talent Orkest geeft haar slotconcert op zaterdag 21 januari om 15.00 in de Laurenskerk in Kolhorn. Iedereen is welkom.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *