SCHAGEN – Friso Teerink gaat als interim-voorzitter van de Kunst Cultuur Advies Raad Schagen (KCARS) de komende maanden onderzoeken of er een nieuwe toekomst is voor KCARS. Gisteren kreeg hij alle documenten van KCARS overgedragen. Het voltallige bestuur van KCARS was in de ledenvergadering van 9 november afgetreden.

Friso Teerink, voormalig raadslid gemeente Schagen en met ruime ervaring op het gebied van beleidsmanagement is nu het enige bestuurslid van KCARS. “Ik ga nu op de winkel passen. We kunnen altijd nog besluiten om de KCARS op te heffen. Of we gaan de komende tijd gebruiken om boven tafel te krijgen wat KCARS in de toekomst zou kunnen betekenen” legt hij uit.

Friso gaat daarom in de komende maanden vooral met de mensen praten uit de kleurrijke cultuursector van de gemeente Schagen. De mensen in die sector zijn erg bevlogen met de dingen die ze doen maar hebben wat weinig ervaring met besturen is zijn opvatting. “KCARS zou meer een rol kunnen spelen bij het behartigen van de belangen van de sector op de bestuurlijke niveaus zoals de gemeente en Provincie”. Eind maart-begin april 2024 zou helder moeten zijn wat de nieuwe rol van KCARS zou kunnen zijn.

De interim-voorzitter gaat geen aanvragen voor subsidies beoordelen. De website van KCARS blijft operationeel omdat er vrijwilligers zijn die activiteit willen ondersteunen.   

Friso Teerink gaat ook nog op bezoek bij de wethouder voor Cultuur Puck de Nijs want er is convenant tussen de gemeente en KCARS. “Ik ga dat met haar bespreken om na te gaan of we dat nog steeds handhaven”.

Bij de overdracht waren aanwezig Lia Rienks (9 jaar voorzitter van KCARS), Piet de Lange (4 jaar secretaris KCARS) en Sijmen Schilder die al 9 jaar de podiumkunsten in KCARS vertegenwoordigde. Alle bestuursleden zullen op een vergadering maart-april nog officieel bedankt worden voor het vele werk dat zij de afgelopen jaren verzet hebben.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *