SCHAGERBRUG – Henk Hijink en Jaap van der Ploeg uit Schagerbrug hebben verder overlegd over de organisatie van een bijeenkomst over de historie en betekenis van Zuiderzon in Schagerbrug. Ook Gonno Leendertse van het Zijper Museum is erbij betrokken.

Men heeft geïnventariseerd waar overal geschikt informatie materiaal vandaan gehaald kan worden zoals het regionaal archief. Ook een voormalig medewerker van Zuiderzon toen het een bejaardenhuis was is op zoek naar medewerkers uit die periode. Het speurwerk vergt tijd en derhalve wordt de bijeenkomst gepland in september.

Het online cultuur platform SchagenPLUS zal te zijner tijd aan de hand van interviews met oud-medewerkers uit de verschillende periodes van Zuiderzon een documentaire maken.

Herinneringen kunnen dan op een bijeenkomst gedeeld worden aldus Hijink. Ook wordt er gedacht aan een artikel over de betekenis van Zuiderzon in de Zijper Historie Bladen. Voor tips en suggesties mail naar henk.hijink@quicknet.nl

Zuiderzon heeft verschillende functies vervuld in Schagerbrug. Eerst als bejaardenhuis, als opvanglocatie in jaren zeventig voor Vietnamese bootvluchtelingen, daarna na een grondige verbouwing als gemeentehuis en tegenwoordig als Max Plazier Huis voor mensen met dementie.

(Foto afkomstig uit fotocollectie Zijper Museum, Schagerbrug)

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *