BURGERBRUG – Op zondag 15 januari 2023 is de weergaloze vibrafonist Frits Landesbergen de eerste gast van een nieuwe reeks jazzconcerten onder de noemer WINTERJAZZ in de OldSkoel in Burgerbrug.

Het doel van WINTERJAZZ is om tijdens de wintermaanden november, december, januari en februari vier concerten te organiseren.

Vibrafonist Frits Landesbergen studeerde in 1985 cum laude af voor zijn studie slagwerk aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.

Hier ontdekt hij de vibrafoon, een instrument dat ‘zich laat bespelen volgens de harmonieën van de piano en de soepele slagtechniek van de drums’. Vanaf dat moment gaat zijn carriere razendsnel.

Hij speelde met vele grootheden in de jazzwereld, zoals pianist Louis van Dijk, het Rozenberg Trio, pianist Monty Alexander, pianist Pim Jacobs en zangeressen als Rita Reys, Joke Bruijs en Madeline Bell.

Hij won een aantal prijzen, zoals de Boy Edgar Prijs, de Pall Mall Swing Award en de AVRO-Cultuurprijs. Vanaf 2022 is hij de vaste drummer van de Dutch Swing College Band en speelt hij regelmatig mee met het Metropole Orkest.

Frits Landesbergen wordt tijdens het concert op 15 januari begeleid door de fantastische OldSkoel Jazz Band bestaande uit Ernst Rijkers (piano), John Ligtenberg (gitaar), Dick Visser (contrabas) en Ab Helsloot (slagwerk).

Het Winterjazz-concert op zondag 15 januari 2023 met de OldSkoel Jazzband en Frits Landesbergen begint om 11.00 uur en zal ruim een uur duren (zonder pauze). Zaal open: 10.30 uur.

Toegangsprijs is 10 euro p.p.  Kaarten in de voorverkoop zijn verkrijgbaar via www.oldskoel.nl. De OldSkoel, culturele ontmoetingsplek van Burgerbrug en verre omstreken, bevindt zich aan de Grote Sloot 116a in Burgerbrug.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *