WARMENHUIZEN –  In het rood verlichte politiek café van de PvdA gehouden in Warmenhuizen stond energiearmoede en energietransitie centraal. Meest opvallend was het verhaal van de succesvolle aanpak van de Wooncompagnie om hun huurwoningen te verduurzamen. De huurwoningen zitten nu al gemiddeld op label A.

“We hebben een heel eenvoudige aanpak bedacht om onze woningen te verduurzamen door isolatie van glas, spouwmuur, dak en bodem. En sinds 2019 begonnen met aanpassen van installaties met zonnepanelen en vorig jaar  grootschalig begonnen met het plaatsen van warmtepompen” laat Paul Stegers, programmamanager duurzaamheid Wooncompagnie, weten. In Petten bouwt de Wooncompagnie een klein warmtenet om de huizen te verwarmen.

Verschillende sprekers waaronder PvdA Tweede Kamerlid Joris Thijssen en PvdA lijsttrekker Jeroen Olthof  voor de Provinciale Statenverkiezing lieten hun visie op het onderwerp horen. Joris Thijssen pleitte voor subsidies voor mensen met laagste inkomens. Jeroen Olthof, lijsttrekker PvdA voor de provincie, wil een aanvalsplan waarbij er nieuwbouw komt voor de oudere woningen die niet meer te redden zijn.

Het was een geanimeerde discussie avond met deelnemers uit Warmenhuizen en omgeving waarbij ook (steun)raadsfractieleden van PvdA,  CDA, JESS Lokaal en Seniorenpartij aanwezig waren.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *