SCHAGERBRUG – De bewoners aan Hollands Hoen en daarmee directe buren van het Max Plazier Huis (MPH) krijgen alsnog inspraak op de uitbreiding van het MPH.

Een verdwaalde schets van Jan Jacob Klaveboer, bestuurder van MPH, veroorzaakte onrust onder de bewoners aan het Hollands Hoen. Men vreesde dat de uitbreiding van het MPH te dicht op hun tuinen zou komen te staan.

Het Max Plazier Huis in Schagerbrug, een woonplek voor dementerende mensen, wil uitbreiden op de voormalige gemeentewerf dat in eigendom is van het Max Plazier Huis. Men wil twee units van elk acht kamers gegroepeerd rondom een centrale woonkamer realiseren allemaal op de begane grond.

René de Jong, woordvoerder voor de bewoners, vreest dat er geluid en lichtoverlast zal zijn alsmede meer verkeer. De bewoners willen voorkomen dat de uitbreiding te dicht op de tuinen komt te staan en dat de dakhoogte niet meer zal zijn dan 4.5 meter. Verder was men niet te spreken over de rol van het gemeentebestuur als initiatiefnemer voor participatie bewoners.  

Kalveboer, wel tevreden over participatie gemeente, erkent dat door zijn tekening ruis is ontstaan. Er werd door hem toegezegd dat de bewoners bij de toekomstplannen betrokken zullen worden. En daarmee lijken de bewoners en MPH samen een nieuwe stap te zetten.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *