SCHAGEN – Wethouder Cor Quint voor Inclusieve samenleving, Ouderenbeleid en Financiën verlaat het college. Hij heeft vandaag zijn ontslag aangeboden. Zijn taken zullen voorlopig waargenomen worden door collega-wethouders totdat de Seniorenpartij een opvolger heeft gevonden.

Cor schrijft in een brief aan de bewoners dat hij de afgelopen maanden heeft moeten vaststellen dat hij de vertaalslag van “kennis en kunde” naar de huidige vorm van debatvoering binnen de Gemeenteraad van Schagen niet eigen kon maken. Quint kreeg in de afgelopen raadsperiode verschillende malen kritiek omdat hij geen antwoorden wist te geven op inhoudelijke vragen vanuit de gemeenteraad op zijn beleidsterreinen.

Burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen: ”Wanneer je vol enthousiasme begint als wethouder, is het heel jammer dat het zo loopt. Wethouder Quint heeft zich altijd voor 100% ingezet voor onze gemeente en daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor. Tegelijkertijd respecteer ik zijn keuze om terug te treden.”

Fractievoorzitter Marga Mulder-Keij van de Seniorenpartij Schagen: “Wij hebben grote waardering voor dit moedige besluit. Als wethouder namens de Seniorenpartij Schagen had wethouder Quint oog voor de ouderen en kwetsbaren in onze samenleving. Wij zijn blij en dankbaar dat hij onze partij blijft versterken. Mensen zoals hij willen wij graag in de Seniorenpartij behouden.”

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *