SCHAGERBRUG – Carla Grandiek en haar partner Herke Stiemer uit Stroet exposeren hun beelden en schilderijen in het Zijper Museum vanaf 1 oktober.

Beide zijn autodidact. Carla volgde wel een schildercursus bij Creat in Alkmaar en kwam daar in aanraking met beeldhouwen en heeft zich daar in de loop der jaren verder in ontwikkeld.

Dieren zijn veelal haar inspiratiebronnen voor beelden. Ze is begonnen met kleine beeldjes en langzamerhand aan het grotere werk begonnen. Carla maakt 2-3 beelden per jaar ook in opdracht in haar atelier in Stroet. Exposeren doet ze graag en vooral de feedback geeft haar weer inspiratie om door te gaan.

Herke is acht jaar geleden begonnen met schilderen door de erfenis van de schilderkist van zijn vader. Herkes volgde een schildercursus bij Elly Doolaard. Hij schildert uitsluitend in groepsverband en niet thuis. Het schilderen van landschappen is zijn passie. ‘Van landschap op een schilderij moet een sfeer uitgaan dat je ernaartoe wilt” is de mening van Herke.

De expositie wordt geopend op 1 oktober en is te bezoeken tot 27 december. Voor bezoektijden wordt verwezen naar de website van het Zijper Museum.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *