“Door de afstand tussen de platen komt er diepte in. Het lijkt op een filmzaal” merkt beeldend kunstenaar Rutger Jan Bredewold op bij het bekijken van het beeld ‘Cinema’ gemaakt door Theo Mulder.

Op het Cinemaplein in Hippolytushoef heeft de cinema De Haan gestaan van 1920 tot 1991. Ter nagedachtenis daarvan is er het beeld geplaatst.

Rutger Jan Bredewold is ervan onder de indruk. “Theo Mulder heeft de thematiek goed verbeeld. Hij heeft gekozen voor twee platen steen. Marmer aan de achterkant als het witte filmdoek en aan de voorkant de donkere zaal”.

Theo Mulder heeft op een hele mooi wijze het naar binnen vallen van het scherm voor elkaar gekregen. En op het witte doek de verbeelding van de kus en omhelzing. Daarvoor de volle zaal met mensen die in het donker zitten.

“Die verbeelding en dat samenvattende dat kennen we ook van andere beelden van Theo Mulder die op Wieringen staan” aldus Rutger Jan.

Deze 109e aflevering van ‘Zien wat je bekijkt’ in de 2.0 versie, naar het oorspronkelijke idee van Rutger Jan en Joop Luten (camera en montage) gaat nu verder bij SchagenPLUS.

(Twee foto’s in de video zijn afkomstig van Historische Vereniging Wieringen)

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *