SCHAGEN – De geloofwaardigheid van de politiek gaat hand in hand met de geloofwaardigheid van de politicus aldus Friso Teerink in zijn 9e aflevering van het ‘Geweten van Schagen’. Maar die geloofwaardigheid wordt te grabbel gegooid voor baantjes.

Aanleiding voor deze beschouwing is het aantreden van de nieuwe wethouder voor de Seniorenpartij in Schagen. ‘Deze meneer (Haydar Erol) was de ene dag nog prominent lid van GroenLinks in Noord-Holland en de andere dag was hij lid van de Seniorenpartij in Schagen en onderschreef hij het coalitieakkoord terwijl zijn eigen partij GroenLinks in Schagen daar niets van wil hebben” stelt Friso. De geloofwaardigheid wordt te grabbel gegooid voor een baantje als wethouder.

Maar Friso Teerink heeft nog een recent voorbeeld namelijk Jelle Beemsterboer. “De ene dag nog prominent lid van het CDA, actief in allerlei App groepen en voorzitter van de afdeling Noord-Holland en de andere dag is hij prominent lid van BBB en wordt hij Gedeputeerde. Ook nu zie je dat de geloofwaardigheid van de politicus in diskrediet komt omdat hij graag dat baantje wil” is de mening van Friso.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *