SCHAGEN – Haydar Erol, de nieuwe wethouder voor de Seniorenpartij Schagen, heeft veel ervaring opgedaan als bestuurder in het gemeentelijk college in Beverwijk, maar moet zich nog duidelijk inwerken op de lokale dossiers hier in Schagen. Dat bleek tijdens de kennismakingsbijeenkomst met de lokale pers.

Haydar gaf in dat gesprek uitgebreid zijn visie over de toekomstige financiering van de gemeente door de landelijke belastingen overheveling. Hij uitte daarbij zijn twijfels over de meerwaarde.

Op vragen over dringende lokale zaken zoals huisvesting Dorps Ontmoetingspunt Petten (DOP) en verkoop Loet 10, die beiden tot zijn portefeuille behoren, moest hij het antwoord schuldig blijven. Daar was hij nog ‘te groen’ voor.

Haydar Erol ziet zichzelf meer als bestuurder dan als politicus. Hij is nog steeds lid van GroenLinks maar voor de baan van wethouder van Schagen is hij ook lid geworden van de Seniorenpartij. Over het dubbel-lidmaatschap merkt Haydar op: “Het is fantastisch dat het mogelijk is zodat als beide partijen je nodig hebben je een bijdrage kan leveren”. Haydar kon niet aangeven welke punten uit het verkiezingsprogramma van de Seniorenpartij ook al in het programma van GroenLinks in Schagen staan.

Voor de boekhouding: Haydar is 65 jaar, getrouwd, hij is dol op werken, heeft twee dochters en 1 kleinkind. En hij heeft al een keer meegelopen in de West-Friese folklore optocht. Een ‘dossier’ waar hij kennelijk al wel tijd voor heeft gevonden.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *