SCHAGEN – Vanaf 4 november start ‘Meer Bomen Nu’ in Schagen en Hollands Kroon met het oogsten van zaailingen van bomen en struiken. Vrijwilligers gaan op verschillende plekken overtollige zaailingen uitgraven. Deze boompjes worden verhuisd naar kansrijke plekken elders in de gemeente.

De aftrap van deze campagne vindt plaats tijdens de natuurwerkdag op zaterdag 4 november in Wieringerwerf van 10.00 uur tot 14.00 uur. Op woensdag 8 november worden er boompjes geoogst in het Zwanenwater in Callantsoog.

Dit jaar hoopt ‘Meer Bomen Nu Schagen’ maar liefst 15.000 bomen en struiken te oogsten. De vrijwilligers krijgen hulp van de Groenploeg van de gemeente en Progroen & Milieu. Wil jij helpen? Dan mag je de door jou geoogste boompjes direct mee naar huis nemen. Er wordt geoogst van november t/m februari. De locaties voor november zijn al bekend. Inschrijven kan via de website Noord-Holland – MeerBomenNu.

Wethouder Hans Heddes heeft grote ambities op het gebied biodiversiteit en circulariteit in zijn gemeente en ondersteunt zodoende dit project. “Op deze manier boompjes uitspitten en elders in de gemeente planten is een goede manier van circulair werken en draagt echt bij aan meer biodiversiteit. Ik hoop daarom dat veel mensen zich aanmelden om mee te helpen met het oogsten. Zo zorgen we er samen voor dat we de leefbaarheid voor onze inwoners vergroten!”

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *