ZIJPE – In april 2023 bestaat de vereniging Het Zijper Landschap (HZL) 25 jaar. In het jubileumjaar wil men 400 leden. Althans dat is het doel dat voorzitter Friso Teerink stelt in zijn kerstboodschap aan de leden.

De missie van de vereniging is in al die jaren niet veranderd aldus Friso. “Belangrijke waarden zijn nog steeds natuurbehoud, landschapsbescherming en verantwoorde ruimtelijke ontwikkeling”.

In zijn kerstboodschap aan de leden is hij weinig positief over de houding van de gemeenteraad. “In de gemeenteraad van Schagen geven de economische belangen van de projectontwikkelaars in de discussies de doorslag. De natuur- en milieubelangen zijn altijd ondergeschikt”.

HZL gaat de boer op. Investeren in het vergroten van het maatschappelijke en politieke draagvlak in onze eigen gemeente is het motto. Contacten leggen met alle dorpsraden in de Zijpe om ons verhaal te vertellen, wat ons drijft en welke alternatieven er zijn. En op die manier hoopt men er de benodigde nieuwe leden er bij te krijgen.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *