WIERINGERWERF – “Beeldhouwen dat is mijn ding, dat doe ik het liefst” is het overtuigende antwoord dat Angelika van de Pasch geeft op de vraag van cultuurjournaliste Charlotte de Koomen waar haar keuze ligt “Schilderen of beeldhouwen?” in de 9e aflevering van Meer Kunst met Vrouwen.

Twintig jaar geleden is Angelika begonnen met beeldhouwen. Ze heeft een opleiding gedaan bij Creat en Rietveld Academie. Tijdens het interview is ze bezig met een steen van albast waar ze volop aan hakt, schaaft en veegt. Beeldhouwen is voor haar ook ontspanning. “Heel rustgevend. Je hebt alleen maar je gedachten hierbij en nergens anders” vertelt ze.

Angelika werkt met verschillende materialen brons, albast, Frans kalksteen en marmer. Op de werkbesprekingen bij MEERKunst krijgt ze goede feedback. Ze kan kritiek goed incasseren. Angelika exposeert bij de kunstkring in Wieringerwerf en ook in Wognum. Aan de ene kant vindt ze exposeren belangrijk. Aan de andere kant kost het haar veel tijd. De gezelligheid en kunde van de kunstkring MEERKunst waardeert ze erg.

Joop Luten verzorgde het camerawerk en de montage van deze aflevering. Elke week zal een aflevering van één van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring MEERKunst gepubliceerd worden in aanloop naar de biënnale van 6 (opening), 7 en 8 oktober in de Cultuurschuur.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *