WIERINGERWERF – “Hoe eenvoudiger de vorm, hoe kwetsbaarder het is om het goed uit te voeren” is de mening van beeldend kunstenaar Ted Moelker. Ted heeft een sterke voorkeur ontwikkeld voor een eenvoudige strakke vorm in haar werk. Dat is een uitdaging voor haar laat ze weten aan cultuurjournaliste Charlotte de Koomen in de 10e aflevering van Meer Kunst met Vrouwen.

Het zeil als vorm houdt Ted de laatste jaren sterk bezig. “Het zeil is een doek gebold in de wind. Het is een unieke vorm. Maak het maar eens na” stelt Ted. Ze legt haar werkwijze uit aan de hand van een zeil gehakt uit albast dat ze voor de biënnale in oktober van de kunstkring MEERKunst aan het maken is.

De Kunstkring MEERKUNST is voor haar vooral een hele warme plek. Een plek met goede mensen om haar heen. “Elke donderdagavond wordt de wereld verbeterd als we uitgewerkt zijn. Dat zijn de kadootjes van de week” vertelt ze enthousiast. Kunst gaat ook over aandacht en de leden zijn daar heel erg mee bezig. Ted stelt haar atelier ook beschikbaar voor leden van de kunstkring.

Joop Luten verzorgde het camerawerk en de montage van deze aflevering. Elke week zal een aflevering van één van de dertien vrouwelijke leden van de Kunstkring MEERKunst gepubliceerd worden in aanloop naar de biënnale van 6 (opening), 7 en 8 oktober in de Cultuurschuur.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *