SCHAGEN – De gemeente Schagen doet een oproep om erfgoed aan te melden zodat zij een erfgoedagenda kan opstellen van welk erfgoed de gemeente rijk is en hoe ze er mee wil omgaan.

Adviesorganisatie MOOI Noord-Holland is door de gemeente gevraagd om de erfgoedagenda op te stellen. En daar is hulp bij nodig. Daarom wordt aan inwoners, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, medewerkers van de gemeente en gemeenteraadsleden gevraagd om bij te dragen aan de totstandkoming van deze agenda.

De oproep aan alle inwoners is: Kunt u ons laten weten: 1) Welk erfgoed u voor de toekomst wilt bewaren in de gemeente Schagen? 2) En waarom? Het kan een stolpboerderij zijn, een archeologische vindplaats, een collectie schilderijen, West-Friese folklore of het slotenpatroon in de polder. Of misschien wel uw favoriete plek.

Inwoners kunnen op twee manieren reageren. Ga naar www.samen.schagen.nl om online uw reactie in te vullen. Het is ook mogelijk om een brief te sturen. Deze kunt u sturen naar Gemeente Schagen, Saskia Olivierse, Postbus 8, 1740 AA Schagen. De sluitingsdatum is 4 juni 2023.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *