SCHAGEN – Tijdens de jaarlijkse verkiezing van de West-Friese Folklore-miss werd het boek ‘Reuring’ aangeboden. Sylvia Buczynski, die het boek heeft samengesteld en vormgegeven, bood Rienk Mud, voorzitter van de West-Friese Folklore het eerste exemplaar aan. Hij gaf het boek op zijn beurt door aan de wethouders Puck de Nijs en Hans Heddes. Het boek is gemaakt ter gelegenheid van het 70-jarig jubileum van de West-Friese Folklore.

Sylvia Buczynski heeft een uitgebreid archief over de West-Friese Folklore. Materiaal dat gedurende de twintig jaar van het tijdschrift ‘De West-Friese Kroniek’ is verzameld.

Sylvia: “Het uitzoeken was een helse klus, vooral omdat we er net iets te laat mee begonnen waren. Hoe dat komt? Tsja, in oktober lijkt juni van het komend seizoen nog ver weg … Het voornaamste is dat het er nu ligt!”

Het boek geeft vooral weer WAT de folklore is: levend cultureel erfgoed. Een geweldig sociaal en breed gedragen evenement door en van mensen. Buczynski heeft er een fraai, informatief boek van gemaakt. Ze vertelde dat het opvalt hoe verzorgd alles er in de loop van de jaren is gaan uitzien.

Het boek is een lust voor het oog, met prachtige foto’s. Als je het opent, zie je op de schutbladen een schitterende afbeelding van kant. Het boek is te koop bij boekhandel Plukker en tijdens de West-Friese markten bij de infostand. Het boek kost € 24,95.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *