WIERINGERWERF – Op 24 december werd de expositie ‘Verbinding’ geopend in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Inmiddels heeft de expositie al enkele tientallen bezoekers getrokken in dit bijzondere samenwerkingsproject.

Het Fotocollectief ‘De Sluiter’, Fotoclub ‘Het Derde Oog’ en de Kunstkring ‘Meerkunst’ uit Wieringerwerf hadden al voor de corona periode het idee opgevat om een gezamenlijke expositie te houden met als thema ‘Verbinding’ vertelt Hans Kwikkers, lid van ‘De Sluiter’.

“Wij hebben de expositie neergezet. En de foto’s en schilderijen bij elkaar gezocht. Sommige leden hebben ook speciaal voor de expositie werk gemaakt” vertelt Angelika van de Pasch, beeldend kunstenaar en lid Kunstkring ‘Meerkunst’.

Leen van Nieuwenhuijzen, lid van Fotoclub ‘Het Derde Oog’, heeft goed nagedacht over het verhaal dat hij wilde vertellen met zijn foto de verbinding. In zijn foto is het iemand gelukt om verbinding te maken tussen een ouderwets televisietoestel en de ether op een bijzonder manier. “Het gaat ook humor in deze plaat. Je ziet dat er iets gebeurt dat helemaal niet kan” legt Leen uit

Iedere exposant heeft toch wel een eigen interpretatie gedaan van het begrip verbinding. Daardoor is de verscheidenheid groot op de expositie. Voor Angelika is verbinding uitgemond in een fotobewerking van het hoofd van een vrouw in combinatie met schilderen. De vrouw staat op een weegschaal en maakt verbinding naar de hemel.

Enkele bezoekers vroegen zich af wat precies de verbinding was bij sommige van de geëxposeerde foto’s.

De expositie met in totaal meer dan 70 werken is nog te zien tot en met 3 januari 2023. De toegang is gratis. Mis de expositie ‘Verbinding’ niet is ons advies.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *