SCHAGEN – Op donderdag 26 januari gaan in de cultuurhoek van de bibliotheek in Schagen video opnamen gemaakt worden van de serie ‘Schuif aan bij poëzie’. Voormalig wethouder Joke Kruit leest gedichten voor aan bezoekers die bij haar aan tafel schuiven en erover doorpraten.

Joke leest voor uit haar eigen uitgebreide oeuvre. Ze vertelt ook over de aanleiding van het schrijven van het gedicht. In 1971 begon ze al met gedichten schrijven en in 2004 verscheen een eigen bundel getiteld ‘Gedachtenspinsels’.

Poëzie is een genre in de literatuur waarbij tekst in de vorm van een gedicht wordt gebracht. “Poëzie is eigenlijk een genre dat moeilijk af te bakenen is” aldus Joke. Ik schrijf over verschillende thema’s (liefde, natuur, emoties, vreugde).

De serie wordt door SchagenPLUS team gemaakt in samenwerking met de KopGroep Bibliotheek Schagen & Tuitjenhorn. “Het biedt ons de mogelijkheid om poëzie op de kaart te zetten en te laten zien dat we als bibliotheek veel te bieden hebben” vertelt Francien Veldman, vestiging coördinator van de bibliotheek. In elke aflevering zullen ook aanbevelingen voor dichtbundels worden gedaan door een medewerkster van de vestiging in Schagen.

Iedereen is van harte welkomen om aan te schuiven vanaf 13.30 uur. De eerste aflevering van ‘Schuif aan bij poëzie’ zal te zien zijn bij SchagenPLUS in de week van de poëzie die loopt van 26 januari tot en met 1 februari.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *