WIERINGERWERF – Ruim tachtig deelnemers waren aanwezig in de Cultuurschuur op de themabijeenkomst over subsidies en crowdfunding. Na een welkomstwoord door organisator Tine van Wel namens het Cultuurplatform Hollands Kroon (CPHK) kon het programma geopend worden door de wethouder voor Economie en Brede Welvaart Robert Leever.

Nynke Coenraads ging in haar lezing in op het hoe, wat en waar subsidie. Zij heeft ruime ervaring in het aanvragen van subsidies. Goed gedegen plan, realistische begroting, enthousiasme, tijdig beginnen, goed op criteria letten, ondernemerschap zijn volgens Nynke belangrijke elementen om succes te hebben

Door het wegvallen van de lezing van het Prins Bernard Fonds moest er wat geïmproviseerd worden. Een langere pauze en het optreden van Tom Beemster en Sebastiaan Fledderman van de Rock ‘n Rollk Fabriek was de oplossing. Verder werd er druk genetwerkt tussen de deelnemers. Ook de stands van de RABO bank, Hollands Kroonse Uitdaging, CPHK en de gemeente werden goed bezocht.

Hierna was het woord aan Jeltje Hillen van het online crowdfunding platform ‘Voor de Kunst’ om het gehoor bij te praten over deze huidige vorm van projectfinanciering. Het platform heeft talrijke crowdfundingsprojecten online voor de cultuur.  Gemiddelde opbrengst is 7000 euro per project. Het is heel belangrijk om promotie te maken voor je project. Indien de donaties minder dan 80% zijn van het streefbedrag dan gaan de donaties weer terug naar de gevers.

De bijeenkomst heeft in vele opzichten voldaan aan de verwachtingen van Tine van wel. “Het was fantastisch om te zien dat er een grote opkomst was. Heel veel mensen hebben heel veel geleerd. DE deelnemers hebben zich goed laten zien bij de fondsen en partijen die aanwezig waren” aldus Tine.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *