SCHAGERBRUG – Op zondagmiddag 8 oktober zal in het Zijper Museum worden teruggeblikt op de geschiedenis van ‘Zuiderzon’ in Schagerbrug. Zuiderzon heeft in Schagerbrug verschillende functies vervuld: bejaardenhuis, gemeentehuis en opvangcentrum voor Vietnamese bootvluchtelingen. En het gebouw is nu al een aantal jaren bekend onder de naam Max Plazier Huis als een locatie voor mensen met dementie.

Henk Hijink, Jaap van der Ploeg en Gonno Leendertse zijn al enig tijd in de weer om de geschiedenis van Zuiderzon in kaart te brengen. Zij hebben daarvoor een aantal archieven doorgespit. Ook heeft zich een aantal mensen aangemeld die in het verleden actief zijn geweest in Zuiderzon. Het online cultuur nieuwsplatform SchagenPLUS is begonnen met het maken van een mini-documentaire op basis van gesprekken met een enkele oud-Zuiderzon medewerkers.

Het alles gaat uitmonden in een bijeenkomst op 8 oktober met een expositie en het ophalen van herinneringen aan deze bijzondere locatie. Personen die nog interessante foto’s, documenten of tips hebben worden verzocht contact op te nemen met Henk Hijink (henk.hijink@quicknet.nl).

(Foto van Gre Beers Volkers)

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *