SCHAGEN – De afdeling communicatie van de gemeente Schagen liet aanvankelijk weten geen medewerking te willen verlenen aan een video interview van JESSLokaal wethouder Simco Kruijer tijdens een persbijeenkomst aanstaande vrijdag over woningbouwplan Waldervaart.

De bijeenkomst is volgens afdeling Communicatie alleen bestemd voor de schrijvende pers waarbij de mogelijkheid wordt geboden om met Simco Kruijer en Ted Kroes van de klankborgroep Waldervaart dieper in gesprek te gaan over dit onderwerp en vragen te stellen.

Het online nieuwsplatform SchagenPLUS heeft tot tweemaal toe aan de afdeling Communicatie beargumenteerd gevraagd om een interview met de wethouder. Ook een interview met Ted Kroes of samen met wethouder is aangeboden. Maar men bleef vasthouden aan een zogenaamd duo-interview met de schrijvende pers erbij.

Ook Noordkop Centraal wilde een audio interview met de wethouder. Wethouder Kruijer gaf daaraan toe en vervolgens is besloten door afdeling Communicatie om alsnog een video interview toe te staan aan SchagenPLUS.

“Ondanks dat we geen argumenten kregen waarom het niet kon ben ik wel teverden dat het nu alsnog kan. Video is ons DNA in het nieuwsplatform SchagenPLUS” laat de hoofredacteur weten.

Door Redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *